zondag 24 juli 2016

Het Orakel heeft gesproken

Daar zijn we dan EINDELIJK!!!!!!!!!!!!!!!!!

Het werd weer eens tijd. Het is al weer maanden geleden dat de Winterwonderlanders het Twickelbos hebben verlaten en er is in die maanden een hoop gebeurd.

ZIJ heeft het openklaptikkerdetikenbeeldjesapparaat zo ver weg geborgen dat wij ons afvroegen of dat ding zich nog wel in het Twickelbos bevond. En als dat ding dan weer eens spontaan te voorschijn kwam dan hoorden wij HAAR zuchten. Kennelijk was er iets met dat ding niet zoals het zo moeten zijn.
Uiteindelijk heeft ZIJ het ding weer aan de praat gekregen en ja daar zijn wij weer.

Maar dit maal zijn wij niet alleen maar hebben we de hulp van hogerhand ingeroepen. Mogen wij u even voorstellen:
Apollo en Aphrodite

Deze twee goden (de 2 van boven) gaan er op toe zien dat wij regelmatig dat openklaptikkerdetikenbeeldjesapparaat gaan gebruiken. U zult ze dan ook vaak terug zien op dit blog.

We pakken de draad op zo ongeveer 11 weken geleden.......... Onze Delphi was gezellig op bezoek geweest bij haar verloofde Bilal en wij hadden haar al gewaarschuwd...... dat is niet goed voor je lijn... en ja wel hoor het kwam uit. 
Weg Kate Moss lijn...... we gingen ons voorbereiden want wij weten inmiddels dat dit de tijd is om onze kelen alvast te gaan smeren en te gaan oefenen met het "hoeradaariserweereentjekoor".

En inderdaad hoor het was bijna zover, het hoeraeriserweereentjebed kwam tevoorschijn en wij gingen wat eerder slapen dan normaal. Nou dat heeft ZIJ geweten. We hebben dit keer gewoon helemaal niet gezongen, eigen schuld.
Maar we wisten dat ze inmiddels waren gearriveerd.

Voor die tijd kwam de doordedeurgatdouwer langs met een kaart voor Delphi


Ze zaten weer boven de ienieminies, en er gingen weer bakken voer onze neus voorbij en toen sprak het Orakel 

Het Orakel van Delphi (Grieks: Μαντείο των Δελφών, Manteío ton Delfón) bevond zich in het centrum van de Oud-Griekse cultusplaatsDelphi. Het was een zeer belangrijk orakel, gewijd aan de god Apollon. Van heinde en ver begaven zich jaarlijks duizenden mensen, vaak pelgrims, op weg naar Delphi om het orakel te raadplegen en de goden goede raad te vragen bij het nemen van belangrijke en moeilijke beslissingen. Als god van het Licht werd Apollon immers verondersteld overal door te dringen en te zien wat aan het oog van de mensen ontgaat.

Wij denken dat die 2 die  van de berg Olympus zijn neergedaald in het Twickelbos, ons Orakel Delphi, het eea heeft ingefluisterd, ze hebben nl. regelmatig een onderonsje
het onderonsje
Ineens waren daar de namen................
De heren  heten: Zeus, Apollo, Hermes, Helios en Poseidon
De dames heten: Athena, Aphrodite en Artemis
Ja hoor het Goddelijke Nest...........

ze duiken overal op die twee zelf in de tempel
Inmiddels is Delphi en de goden neergestreken in appartement 9a en ja we horen ze wel maar zien ze nog niet ze verblijven in hun eigen tempel.
En die doordedeurgatdouwer kwam ook weer langs,weer met post voor Delphi.


We hebben begrepen van HAAR dat de ienieminies inmiddels hun ogen geopend hebben en we verwachten dat ze binnenkort die tempel wel zullen verlaten. Die 2 van boven mogen straks wel op gaan passen als ze bij die ienieminies op bezoek gaan want wij weten wat ze kunnen verwachten...............................goddelijke streken




Nu de ienieminies naar appartement 9a zijn verhuisd, is ZIJ weer mee verhuisd en daar hebben wij Twickelbosjes toch wel weer een klachtje over.
Met HAAR en het hetiserwelhetisernietbed is ook dat ooooohemeltjewakkerwordending mee naar beneden gekomen. Normaal horen wij dat ding ver weg maar nu komt het lawaai van dichtbij en dat apparaat zo vinden wij, spoort niet helemaal.......
Heel vroeg gaat het loeien dan horen wij trippel trippel en een klap en is het stil en net als wij weer in dutten gaat dat ding weer loeien en weer trippel trippel en een klap..... moeten we nog verder gaan.
Wij hopen dat die "2 van boven" daar iets aan kunnen doen.



Dat was het wat ons betreft voor dit keer... vanuit het Twickelbos.... groetjes en tot de volgende keer.


2 opmerkingen: